2007 – Byens Bedste Bryster 3 (af Ann Mariager)

byensbedstebryster3_plakatPressemeddelelse, Frederiksværk 19. november 2007

Har kvinder humor? – Kom selv og se efter!

Amatørteaterforeningen Støbeskeen er klar med ”Byens Bedste Bryster – Greatest Tits”

“Ja, vi har humor. Alene det, at vi elsker mænd så højt, er da tegn på en stærkt udviklet, humoristisk sans!” skriver forestillingens forfatter Ann Mariager i programmet og lægger dermed linien for, hvad publikum kan opleve i Støbeskeens nye kabaret-forestilling fra tors d. 29. nov. 2007.

Ifølge mænd snakker kvinder en del – men hvad snakker de om? I ”Byens Bedste Bryster” møder publikum 4 kvinder, der beretter om deres forhold til mænd, veninder, børn, mødre, udseende, alderdom, mad – ja, alt det kvinder taler om – og spørgsmålet er så, om det er særligt morsomt?

”Støbeskeen har tidligere i 2001 med stor succes spillet ”Byens Bedste Bryster”, og nu mente vi tiden var inde til et gensyn.” udtaler instruktøren Henrik Vangmark og fortsætter: ”Det var oplagt, at finalen skulle være en all-star udgave med det bedste af det bedste fra Ann Mariagers tre versioner af forestillingen. Så vi samlede alle numrene og efter en barsk og hjerteskærende udvælgelse – og en masse sjove prøver – er de nu klar til at blive vist frem som: ”The Greatest Tits”

Så hvis man ikke bryder sig om sang, musik og kvinder i det hele taget, skal man holde sig langt væk fra Støbeskeen i december og januar måned, hvor denne forestilling vises!

 

Pressemeddelelse, Frederiksværk 26. november 2007

Formanden går selv på scenen.

Pernille Jeppesen er med i Støbeskeens nye cabaret-forestilling.

Det er ikke hver dag, det sker! Men når Ann Mariagers ”Byens Bedste Bryster” er på plakaten, så er det helt naturligt, at Støbeskeens formand, Pernille Jeppesen, er på de skrå brædder – hun har nemlig været med før!

Med sang, musik og rappe tekster er hun sammen med Bettina Tiergarth, Pernille Prag og Bente Aagaard det firkløver, som leverer varen i den friske og fyrige forestilling, som spiller både i dec. 07 og jan. 08. og hvor vi møder 4 kvinder, der indvier os i deres forhold til mænd, veninder, børn, mødre, udseende, alderdom, mad – ja, alt det kvinder nu en gang taler om.

Så spænd lattermusklerne og nyd turen gennem kvindernes univers på godt og ondt!

Ann Mariager har sendt følgende kommentar vedr. Støbeskeens forestilling:
Der er et særligt sted i mit bryst, hvor mindet om Byens Bedste Bryster gemmer sig. Vi startede på Café Liva i København i slutningen af 80erne. Skuespillerne havde prøvet at være sjove før, f. eks. i Hjørring Revyen, men for mig var rejsen fra journalistik til “humoristik” ny. Tidligere, som praktikant på Politiken, havde jeg drømt om at skrive til At Tænke Sig, der dengang blev bestyret af Michael Meyerheim, men jeg turde alligevel ikke. Så kom bølgen af festlige females – med Søs & Kirsten, ensemblet Rita i Nibe og Anne Marie Helger og alle de andre – og den blev vi en del af. De brød med den tradition, der sagde, at sjove kvinder enten var “svigermor med slag i”, “dum blondine” eller “forsagt husmor siger sandheden”. Nu var kvinder jo alle vegne – og derfor var det naturligt at placere dem på humorens menukort. Og det er gået rigtig godt siden. Nogle af de fineste komikere, vi har i dag, er kvinder – og de er kommet for at blive. Mange af dem er såmænd optaget i Gyldendals Teaterleksikon, der lige er udkommet. Vi diskuterer ikke længere, om kvinder har humor, gudskelov – men når jeg en sjælden gang alligevel får spørgsmålet, så lyder mit svar: “Ja, vi har humor. Alene det, at vi elsker mænd så højt, er da tegn på en stærkt udviklet, humoristisk sans”. 

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”Byens bedste bryster 3″]