2008 – Stol på Alice (af Caroline Cecilie Malling)

stolpåalice_plakat med reklame renskåretPressemeddelelse, Frederiksværk 10. oktober 2008

Støbeskeen åbner sæsonen med ”Stol på Alice”.

Crazy-komedie hvor der er mening med galskaben!

Der er mening med galskaben, når tæppet tors. 23. okt. 2008 går til side for den sprudlende samfundssatire ”Stol på Alice”. Og der er rigeligt af det hele – både mening og galskab. ”Monty Python” har ikke levet forgæves! I Caroline Cecilie Mallings absurd dramatiske crazy-komedie er det ikke til at vide, om man skal grine eller græde, når man følger hovedpersonen Alice’s uransagelige vej gennem system-Danmark.

Den helt almindelige, troskyldige og leverpostejsfarvede Alice har på besynderlig vis mister sit job, og det faktum sender hende på en vanvittig rundtur gennem kontorerne. Her råder ingen logik og sund fornuft, men nærmest det stik modsatte, når Alice eksempelvis møder fru Fips, hr. Dusk eller dr. Rask, som angiveligt skulle hjælpe hende tilbage på sporet. Det er som om, fortiden klæber sig fast til Alice, der gerne vil rejse sig op og ranke ryggen men bare har lidt svært ved det. Selvom hun faktisk er en af den slags kvinder, der hele tiden prøver at få det bedste ud af situationen, så kan hun alligevel ikke helt styre tingenes gang. Det er desværre ikke altid nok at være positiv og velmenende, hvis omverdenen mest af alt minder om en tegneserie.

I ”Stol på Alice” har forfatteren med egne ord ”bare skrevet noget, som hun selv synes er sjovt”. Det var hun ikke ene om at synes, for i 2005 kom hun i finalen i Teater Katapults manuskript-konkurrence ’Ordene ud af hovedet og ind på scenen’, og manuskriptet fik efterfølgende 1. præmien på ’DramaRama’, Katapults festival for ny dramatik. En del af præmien var professionel støtte til færdiggørelse af stykket. En anden del var muligheden for at sætte stykket op på Teater Katapult, hvilket blev gjort i apr. 2006. Forestillingen var hendes debut som dramatiker.

Pernille Prag spiller hovedrollen, og sammen med de syv andre skuespillere holdes dampen oppe i gennem 12 forestillinger fra tors. d. 23. okt. til lør. d. 22. nov. 2008. Billetter kan bestilles på billet-tlf: 23 34 00 13 eller på foreningens hjemmeside www.stobeskeen.dk.

Så kom ned i Støbeskeen og græd af grin!

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”Stol på Alice”]