2008 – Hjem kære hjem (gæsteforestilling)

hjemkærehjemdrakomir_gocard renskåretPressemeddelelse, Frederiksværk 13. november 2008

Frederiksværk får besøg fra Ribe.

Spændende teater på gæstespil i Støbeskeen.

Lørdag d. 29. nov. kl. 16 vil Støbeskeen byde publikum på noget helt ekstraordinært. Det drejer sig om teaterforestillingen ”Hjem, kære hjem” fra amatørscenen Drakomir i Ribe.

”Dette samarbejde kom i stand i forbindelse med et teaterkursus i sommerferien, hvor vi snakkede med andre amatørteaterfolk og var enige om, at det jo var en oplagt idé at tage på ’turné’ hos hinanden” udtaler Støbeskeens formand Inge Beierholm. ”Nu er det så blevet gjort til virkelighed, og vi regner selvfølgelig med, at vores trofaste publikum her i Frederiksværk også gerne vil se Drakomirs forestilling, og derfor er det bare om at komme ned i teaterhuset på Krudtværksalléen 13. – Senere regner vi med selv at køre en tur den modsatte vej og vise en af vores forestillinger derovre i det sydvestjyske”.

 

”Hjem kære hjem” er skrevet af Andreas Garfield ogbeskriver en ung dansk soldats hjemkomst fra Irak. Han bliver inviteret til middag hos sin bedste ven og vennens kæreste i deres nye hus i Esbjerg. De har været barndomskammerater og har siden været soldater i Varde sammen. Det bliver en skæbnesvanger aften for dem alle tre, hvor menneskelige værdier og principper bliver sat på en alvorlig prøve.

Hvad får unge mænd og kvinder til at forlade deres hjem og drage i kamp? Hvordan forholder vi andre os til en krig, vi selv er passive deltagere i?

Drakomir fortæller med dette psykologiske drama en historie om krigens brutalitet og ubarmhjertige soldatervirkelighed sat i forhold til de ’hjemmegåendes’ dagligdag præget af en ligeså ubarmhjertig ligegyldighed.

”Hjem kære hjem” bygger på en omfattende research blandt hjemsendte soldater fra de danske styrker i Irak, og den tager udgangspunkt i virkelige hændelser.

Stykket er instrueret af Thomas Hauger og i rollerne ses Camilla Grøndal, Kasper Dalsgård Frederiksen og Thorbjørn Schunck.

[Best_Wordpress_Gallery id=”45″ gal_title=”Hjem kære hjem”]