2013 – Kopier (af Caryl Churchill)

anumber_plakat01_webPressemeddelelse, Frederiksværk 21. februar 2013

Teater med stof til etisk eftertanke

Prisbelønnet stykke om genteknologi sættes nu op i teater Støbeskeen.

Medvirkende: Nicole Johansen og Kristian Høgh Jeppesen

Instruktion: Peter Hyldahl

 

 

”A Number” – ”Kopier” er et genteknologisk drama, som giver stof til etisk eftertanke i en tid, hvor teknologien hurtigt kan løbe løbsk.

Den voksne datter kommer temmelig oprevet hjem til sin far.  Hun har lige været oppe på hospitalet, hvor de har fundet nogle 25 år gamle journaler, hvoraf det fremgår, at datteren er én ud af en hel række kloner. Nu vil hun gerne have en forklaring på, hvad der er sket. Skabet med skeletterne åbnes på vid gab, for hvis hun er en kopi, hvem er så originalen?

Der er lagt op til drama for fuld udblæsning i den engelske playwriter Caryl Chuchills prisbelønnede teaterstykke fra 2002. Og stykkets relevans aktualiseres i høj grad af den hjemlige debat om sæddonorsbørnenes rettigheder eller mangel på samme. Bare fordi noget er bioteknologisk muligt, er det jo ikke det samme som, at man skal benytte sig af muligheden. I ”Kopier” sætter dramatikeren tingene på spidsen og viser, hvordan det kan gå, hvis man benytter sig af muligheden for at klone mennesker.

Det bliver der naturligvis ikke ’morskabsteater’ ud af, men derimod et hjerteskærende drama, hvor Støbeskeens unge skuespiller Nicole Johansen folder sit dramatiske talent ud med en kraft og styrke, som ikke lader noget tilbage i samspillet med den erfarne Kristian Høgh Jeppesen.

Teater Støbeskeen spiller stykket 8 gange i løbet af marts måned, således at Frederiksværk-publikummet kan nå at se forestillingen, inden den også spiller på DATS’ landsteaterfestival i begyndelsen af maj 2013.

På Støbeskeens vegne
Peter Hyldahl, instruktør

 

Pressemeddelelse 5. februar 2013

Tidligere ’Støbeskeer’ vender tilbage

Kristian Høgh Jeppesen er trådt til i nødens stund, da teaterforeningenStøbeskeen akut stod og manglede en mandlig skuespiller til den næste forestilling.

KristianKristian H. Jeppesen er i dag uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole, men trådte sine første spæde trin på de skrå brædder i netop amatørteaterforenin­gen i Frederiksværk. Det gav ham så meget blod på tanden, at han valgte at blive professionel skuespiller, men nu er han midlertidigt tilbage som ulønnet amatør i Støbeskeens opsætning af Caryl Churchills ”A Number” eller ”Kopier”, som stykket hedder på dansk i Gunnar Frøbergs oversættelse. Kristian får gedigent modspil af forestillingens anden aktør, Nicole Johansen, som spiller tre forskellige roller i stykket.

”Kopier” er et genteknologisk drama, som giver stof til etisk eftertanke i en tid, hvor teknologien hurtigt kan løbe løbsk:

Den voksne datter kommer temmelig oprevet hjem til sin far.  Hun har lige været oppe på hospitalet, hvor de har fundet nogle gamle journaler, hvoraf det fremgår, at datteren er én ud af en hel række kloner. Nu vil hun gerne have en forklaring på, hvad der er sket. Skabet med skeletterne åbnes på vid gab, for hvis hun er en kopi, hvem er så originalen?

Publikum kan gense Kristian H. Jeppesen i rollen som faderen Salter til premieren tors. d. 7. mar. 2013 kl. 19.30, og stykket er på plakaten frem til og med tors. d. 21. mar.

På Støbeskeens vegne
Peter Hyldahl, instruktør

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Kopier”]