2007 – Windsor (af William Shakespeare)

windsor_plakatPressemeddelelse 17. september 2007

Støbeskeen – nu med Shakespeare!

Brian Jørgensen spiller den store rolle som sir John Falstaff i ”De lystige koner i Windsor”, som indleder Støbeskeens 30 års – jubilæumssæson.

Historien om den fyrige levemand, der vil have mad, vin og kvinder i lange baner, er en utrolig komedie i den lettere ende af Shakespeare-skalaen og ligger sådan set ’lige til højrebenet’:

Da Falstaff forivrer sig og sender det samme kærestebrev til to forskellige kvinder, så går det jo galt. Historien går derefter ud på, hvordan de lystige koner i Windsor får den dameglade ridder ned med nakken – en gang for alle!

Amatørteaterforeningen har aldrig før spillet et stykke af verdens mest kendte dramatiker, men nu skal det være: Alle kender jo Shakespeare!

I det mindste kender alle navnet. De fleste ved også, at han skrev skuespil og levede engang i 1500-tallet i England. Men hvorfor spiller man dog sådan noget gammelt teater her over 400 år senere?

Jo, det gør man fordi alle menneskelivets sider kommer til udtryk hos ham, og det er uden betydning, om magtbegær, jalousi, bedrag eller kærlighed foregår i år 1600 eller i 2007:

Shakespeare skrev om Romeo og Julies kærlighed. De to må ikke få hinanden, fordi der er fjendskab mellem deres familier. I vores tid oplever vi æresdrab på nygifte unge, fordi familierne ikke godkender deres kærlighed.

Shakespeare skrev om Macbeth og hans hustru, der i magtbegær dræber alle deres potentielle fjender. I vores tid oplever vi magthavere, der lader kritiske journalister likvidere.

Så Shakespeare taler sandelig også til os i dag.

 

Pressemeddelelse 3. oktober 2007

Støbeskeen må ’desværre’ melde udsolgt!

Publikum strømmer til det lokale amatørteater og allerede dagen efter premieren på ”De lystige koner i Windsor” var de sidste ledige billetter væk.

”Det er vist aldrig sket før i teaterforeningens historie, at en forestilling har haft en så forrygende forhånds-interesse,” siger en glad formand Pernille Jeppesen, ”at vi desværre allerede nu må melde: Alt udsolgt!”

”Det er jo ikke så meget på grund af pengene, vi tjener på forestillingen, men først og fremmest fordi vi glæder os meget over, at publikum i den grad har fået øje på vores amatørteaterforening. Det er jo hele meningen med foreningens virke, at vi giver publikum en god teateroplevelse her i lokalsamfundet.”

”Dette skyldes jo ikke bare de gode skuespillere og de dygtige folk bag scenen, men sandelig også alle vores teaterprograms-annoncører, som er med til at gøre det hele muligt.” slutter Pernille Jeppesen.

Selvom man altså ikke længere kan få billetter til Shakespeares komedie, kan man sagtens allerede nu bestille billetter til de kommende forestillinger – online via foreningens hjemmeside: www.stobeskeen.dk

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”Windsor”]