2015 – På kant med livet

Plakat - lillePressemeddelelse: www.SN.dk

På kant med livet

»På kant med livet« hedder Støbeskeens aktuelle forestilling, og det er skuespil med kant der kan opleves i det lille intime teaterlokale på Krudtværksalléen.

Amatørskuespillerne fra Støbeskeen har kastet sig ud i en helt ny form for teater efter konceptet 10-minuts-plays. Små korte og særdeles skarpe episoder udspilles for publikum. Fem i alt som på underfundig vis bindes sammen af de medvirkende skuespillere, der flytter kasser og møblerer om på tilværelsen mellem hvert indslag og sætter sig tilrette i baggrunden som del af publikum.

Den direkte tone i alle fem episodespil bliver slået an fra start i »En vennetjeneste« med de to unge veninder, spillet af Sara Davidsen og Iben Pedersen. Venindeforholdet bliver bragt på kant, da Isabella, som den ene veninde hedder, tilbyder at betale den anden for aflaste hende med de »ægteskabelige forpligtelser« og dyrke sex med manden, hvis krav og måske lidt tvivlsomme ydeevner i sengen, Isabella ligesom ikke længere orker at lægge model til så ofte.

Forestillingen »På kant med livet« er alt andet end falde-på-halen-komik og kræver ganske mere af amatørskuespillere end man normalt oplever. Det er fine og imponerende præstationer hver af de medvirkende yder i de små episoder, der er barske, intime, men alligevel trods alt har et glimt af humor i sig. Det er en ganske anderledes forestilling at overvære end klassisk dilettant i forsamlingshuset, men der er noget at genkende i alle figurerne og dermed rigtig meget for publikum at tage med hjem.

Det ekstra imponerende og specielle ved »På kant med livet« er, at de fem 10-minuts-plays er fundet, oversat og bearbejdet til danske for første gang af Støbeskeens egne.

671167_605_0_0_0_0_0_2[Best_Wordpress_Gallery id=”47″ gal_title=”På kant med livet”]