2014 – Revy – Det er ikke lutter lagkage

Flyer2

Formandens klumme

En revy er en teaterform, der har været kendt og udbredt i Danmark siden midten af det 19. århundrede. Mange store skuespillere har haft glansnumre i revyer rundt i landet.

Ordet revy kommer i øvrigt af det franske revue, som igen kommer af revoir og betyder at se igen. God revykunst betyder altså at se igen, gennem den særlige prisme som den gode revyforfatter sætter op foran årets begivenheder og personligheder.

For ca. 1 år siden, blev vi spurgt af Halsnæs Avis´ fotograf og journalist, om vi laver revy. Det har vi gjort, men det er ved at være længe siden, og det er bestemt ikke mange i Støbeskeens 36 års historie.

Men hvorfor egentlig ikke? Det fik tankerne i gang, og da vi stod uden en instruktør, tog vi springet.

Vi ville lave en forestilling med alle interesserede medlemmer i foreningen, og det skulle være et fælles projekt. Uden en fast plan, rød tråd eller instruktør. Vi ville lave tingene i samarbejde med hinanden. Guleroden skulle være et styrket fællesskab og finde uopdagede kompetencer og lyster hos medlemmerne.

Revyen er en lagkagerevy med masser af creme, farver og smag – lige for enhver smag.

En revy blandet af sketch, sange, danse og pointlines. En revy der omhandler lokale og nationale tophistorier.

Det er ikke lutter lagkage, eller er det lutter lagkage? Det vil jeg lade jer kære publikum om at bedømme.

Rigtig god fornøjelse

 


 

532060_590_415_0_0_0_0_2

 

Presseomtale 8. marts 2014

www.sn.dk

En revy med flere lag

 Frederiksværk: Borgmester Steen Hasselriis sad til venstre og forgængeren Helge Friis til højre på forreste række, da teaterforeningen Støbeskeen torsdag havde premiere på revyen »Det er ikke lutter lagkage«.

De kom begge med på hver sin Selfie med statsminister Helle Thorning-Schmidt i skikkelse af Bettina Tiegarth i revyens første nummer, men ellers måtte de vente til 2. halvleg af forestillingen med at komme i fokus for alvor, da Per Kruse gav den som borgmester »Hasselmus«, der var klar til at privatisere også Arresø.

Det er vist nok kun tredje gang gennem 36 år, at amatørteaterforeningen laver revy. Men det vil ikke være nogen skam, hvis man gør det oftere fremover bedømt efter torsdagens premiere og publikums reaktion.532061_280_700_0_0_0_0_2

Det er en ægte lagkage-revy, der kommer vidt omkring og rummer mange lag: Masser af humor i form af veldrejede jokes, fine parodier på både lands-og lokalkendte samt typiske Halsnæs-borgere ramt lige på sømmet – som manden der sendes på det mareridt som en lørdag formiddags indkøbstur er.

Læs hele anmeldelsen i Frederikborg Amts Avis Weekend.

Af Niels Jørgen Larsen – Foto Hans Jørgen Johansen

 


 

Presseomtale 7. marts 2014

Halsnæs Avis

Sjov i Støbeskeen

AR-703079776.jpg&MaxW=620&MaxH=413&Q=100&IsoModifiedDate=201403071027

Hårdfør ældrepleje. Per Kruse ligner næsten en tro kopi af Jørgen Ryg i denne sjove støvsugersketch. Michael M. Jørgensen

REVY For første gang i lange tider har teaterforeningen Støbeskeen prøvet kræfter med revytraditionen, og det er der kommet en stribe grinagtige sketches ud af – godt hjulpet af den drevne tekstforfatter Erik Sørensen, der i flere omgange har leveret ordene til revyer i lokalområdet.

“Skuespillerne gjorde det rigtig godt og havde selv lagt noget til”, sagde han med et smil efter torsdagens fornøjelige premiere i teaterhuset.

Ikke alt klappede 100% denne aften, men spillerne gik til opgaven med stor entusiasme og leverede gode grin nærmest på samlebånd i indslag af lokalt og udenbys tilsnit. Halsnæspolitikere kom under kærlig behandling, ligesom sketches om kendisserne Selfie-Helle og fadbamsen Løkke fik smilene frem.

Bente Aagaard i rollen som “Hendes Kongelige Røghed” osede af humor, mens Brian Jørgensen hev stikket hjem som promillesnøvlende GGGI-formand på badeferie for skatteydernes penge, og hvem havde troet, at en af teatrets veteraner, Inge Beierholm, kunne ryste så grinagtige sjofelheder af sig?

Denne trio og resten af holdet skal opleves i Støbeskeen, der fortsætter revyen “Det er (ikke) lutter lagkage” frem til 12. april. Tjek spilledatoer på www.stobeskeen.dk

Læs mere om revyen i næste uges avis.