Dagenes Lys – Hvad siger gæsterne?

Premieregæsters anmeldelser af Dagenes Lys

 

Dagenes lys – er teater opfyldt af tro, håb, kærlighed – og lys

Støbeskeens udgave af Jesper Halles familiealbum ”Dagenes lys” er en smuk og gribende fortælling om en familie gennem 4 generationer. En lang og kompliceret fortælling om en masse sære, skøre og sjove eksistenser. Men fortalt med så meget drive, fantasi og elegance, at tiden bare flyver afsted, og man – som publikum – har gennemlevet mere end 100 års familiehistorie uden at skænke tiden en tanke.

Fortællingens ramme og gennemgående tema er alvorligt: At miste dem men elsker. Men det alvorlige emne bliver behandlet med så meget humor og varme og overskud, at det man sidder tilbage med, er en følelse af håb. Kærligheden og lyset sejrer!

Peter Rafn Dahm

Scenografikonsulent

DATS – landsforeningen for dramatisk virksomhed

 

Vi glæder os altid til at besøge Støbeskeen, og denne gang blev vi da heller ikke skuffede. Med “Dagenes Lys” er der skabt en forestilling, som på en gang er medrivende, men som også kræver noget af tilskueren. Bl.a. har man castet skuespillerne til roller, som gennemleves fra vugge til grav, men hvor skulespilleren er den samme.

Efter en lidt langsom start sættes tempoet og medinddragelsen op. Så især efter pausen er man som tilskuer helt med og lever sig ind i hele fire generationers liv.

Tak igen for en spændende teateraften.

Steen Hasselriis

Borgermester

 

Stykket handler om en ung mands sorg over at have mistet sin mor. For at bearbejde sorgen fordyber J.J. sig i moderens slægts historie. Vi bliver ført rundt i både tid og sted og får indsigt i såvel barske som rørende episoder i kvindernes liv gennem ca. 100 år.

Hele den komplekse historie bliver holdt sammen af de dygtige medvirkende, specielt ros til Jakob Keck i den store rolle som J.J.

Mange hilsner

Christella Lerke

Kulturelt Samråd

Dagenes Lys – sammen med min 15-årige knægt.

Jeg har ikke før fået set en forestilling i Støbeskeen, og var derfor temmelig åben overfor “hvad mon venter”. Jeg havde oven i købet fået lokket min dreng væk fra computeren og med til Halsnæs. Og da jeg var en smule i tvivl om han syn på teater, så var jeg faktisk gået så langt som til at advare min dreng om, at “det kunne blive til hvad som helst.”

Men min tvivl blev gjort til skamme. Jeg oplevede en forestilling, der var godt skruet sammen og hvor de involverede på scenen gjorde en rigtig fin indsats. Og så var der et indhold, der både gav mening, og som også gav anledning til en snak på vej hjem i bilen. Og her var min dreng rigtig glad for det.

Endelig var det min oplevelse, at det giver en helt særlig stemning at sidde i et så forholdsvis lille teater – og komme helt tæt på scenen.

Så tak for en ganske fin oplevelse på en helt almindelig torsdag.

Venlig hilsen

Anders Mørk Hansen

Kommunaldirektør

Halsnæs Kommune

Halsnæs har det hele – også vores pragtfulde lille teaterscene Støbeskeen, som netop nu byder inden for i varmen med forestillingen “Dagens lys”.

En forestilling der handler om 4 generationer af kvinder, hvor publikum drages ind i en tankevækkende fortælling om kvinderne og deres liv. Som gæst i teateret, er det en stor fornøjelse, at se det flotte skuespil, der udspiller sig mellem Støbeskeens unge talenter og de lidt ældre og garvede skuespillere. En forestilling hvor det helt tydeligt brænder igennem, at Støbeskeens foreningsliv baserer sig på fælleskab og glæden ved at lave teater, på tværs af generationer. Stærkt skuespil som sammen med lys, lyd og teknik udgør et flot hele.

 

Annette Westh

Byrådsmedlem, Udvalgsformand for Sundhed og Kultur

Halsnæs kommune

 

Jeg havde fornøjelsen at overvære premieren på Dagenes lys i Støbeskeen. Handlingen i stykket var både tankevækkende, underholdende og sjov på samme tid. Skuespillerne leverede også rigtigt gode præstationer, så samlet set var det en rigtig god og hyggelig aften i Støbeskeen.”

 

Venlig hilsen
Michael Thomsen
Byrådsmedlem